Μυστικά επιτυχίας

 • Πρέπει πάνtα να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι πριν την εισαγωγή ή την αφαίρεση του κυπέλλου FREE CUP.
   
 • Πριν την πρώτη χρήση θα πρέπει να αποστειρώσετε το κύπελλο FREE CUP. Αυτό επιτυγχάνεται με βρασμό. Τοποθετήστε το κύπελλο σε ένα σκεύος που περιέχει ικανοποιητική ποσότητα νερού που μπορεί να καλύψει πλήρως το κύπελλο. Βράστε το για 5-10 λεπτά. Αφήστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.
  Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία μετά από κάθε κύκλο.

  Προσοχή! Αν για κάποιο λόγο το κύπελλο καεί, π.χ. μείνει το κύπελλο FREE CUP στο σκεύος χωρίς νερό και συνεχίσετε να το ζεσταίνετε, τότε θα πρέπει να προβείτε στην αντικατάστασή του.

 • Κατά την είσοδο του στον κόλπο βεβαιωθείτε ότι δεν το έχετε τοποθετήσει πολύ βαθιά σε αυτόν. Σε αντίθεση με τα ταμπόν που πρέπει να τοποθετούνται στο τέλος του κόλπου, το κύπελλο πρέπει να τοποθετείται στη βάση (αρχή) του κόλπου. Δεν πρέπει το στέλεχος (ουρά) του κυπέλλου να τοποθετείται βαθύτερα από 1 με 1,5 cm από την είσοδο του κόλπου. Σε αντίθεση περίπτωση, αν τοποθετηθεί πολύ ψηλά στον κόλπο, μπορεί να έχουμε διαρροές ή ακόμα και δυσκολία στην αφαίρεση. Αν για κάποιο λόγο το στέλεχος μπορεί να θέλει κόψιμο, απλά αφαιρέστε το κύπελλο και κόψτε το στέλεχος στο επιθυμητό σημείο με ένα ψαλίδι.

   

 • Πάντα κατά την τοποθέτηση πρέπει να γίνεται έλεγχος ότι το κύπελλο έχει ανοίξει πλήρως. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε με έλεγχο με το δάκτυλο σας οτι δεν υπάρχει κάποια πτυχή στο σώμα του κύπελλου, είτε αν πιάσετε το στέλεχος του και το τραβήξετε απαλά προς τα έξω, είτε ακόμα να το πιάσετε απο το στέλεχος και να το περιστέψετε ελαφρά στο κόλπο.
   
 • Δεν χρειάζεται να αφαιρείται το κύπελλο κατά την διάρκεια της ούρησης.
   
 • Μετά από κάθε χρήση του κυπέλλου στην διάρκεια μίας περιόδου πλένετε το σχολαστικά με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ουδέτερο σαπούνι ευαίσθητης περιοχής.
   
 • Πρέπει οπωσδήποτε να αδειάζετε το κύπελλο τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, δηλαδή όχι περισσότερο από 12 ώρες. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να πλύνετε το κύπελλο μετά από ένα άδειασμα του (π.χ. γιατί βρίσκεστε σε μια δημόσια τουαλέτα) απλά σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο ή μωρομάντιλο.
   
 • Το κύπελλο FREE CUP δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό.
   
 • Το κύπελλο FREE CUP δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με κανέναν άλλο τρόπο πέραν από αυτόν που ορίζουν οι οδηγίες χρήσης του και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο λόγο πέραν για αυτόν τον οποίο κατασκευάζεται.
   
 • Όταν χρησιμοποιείτε σπιράλ ή διάφραγμα ως μεθόδους αντισύλληψης πρέπει, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εμμηνορροϊκό κύπελλο, να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν το εμμηνορροϊκό κύπελλο μαζί με αυτές τις μεθόδους αντισύλληψης αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε καμιά γυναίκα δεν είναι ίδια με μια άλλη.
   
 • Γυναίκες με πρόβλημα υγείας στον κόλπο και στην μήτρα θα πρέπει να συμβουλεύονται οπωσδήποτε τον γιατρό τους πριν την χρήση του FREE CUP.
   
 • Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ λιπαντικό για την εισαγωγή του κυπέλλου στο κόλπο. Μπορεί να υπάρξει διάβρωση στην σιλικόνη και στην τοποθέτηση του. Απλά βρέξτε το με καθαρό νερό.
   
 • Μην απελπίζεστε αν δεν μπορέσετε την πρώτη φορά να χρησιμοποιήσετε το FREE CUP. Προσπαθήστε ξανά στους επόμενους κύκλους περιόδου.
   
 • Κατά τον καθαρισμό του πρέπει να δίνεται προσοχή στις 4 τρυπούλες στην περίμετρο του κυπέλου. Βοηθάνε στην σωστή τοποθέτηση του κυπέλλου μέσα στον κόλπο. Αν έχουν κλείσει (βουλώσει) προσπαθήστε να το καθαρίσετε με σχολαστικό καθαρισμό με ζεστό νερό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια  οδοντογλυφίδα την οποία στην συνέχεια θα πετάξετε στα σκουπίδια.
   
 • Πρέπει να επιθεωρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα το κύπελο FREE CUP για αλλοιώσεις ή δυσάρεστε οσμές. Αν παρατηρήσετε κάποιες, αποφύγετε την χρήση του.
   

  Το εμμηνορροϊκό κύπελλο FREE CUP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια,  αν συντηρείται σωστά.