ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ

Εισαγωγή

Πλύντε καλά τα χέρια σας. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού καλό θα ήταν να καθαρίσετε τα χέρια σας με ενα αποστειρωτικό υγρό για τα χέρια.

Διπλώστε το κύπελλο όπως δείχνουν τα σχήματα (2 & 3).

Βρείτε μια θέση που σας βολεύει για την τοποθέτηση του κυπέλου, π.χ. θα μπορούσατε απλά να καθίσετε στην τουαλέτα, όρθια, βαθύ κάθισμα. Όταν το κύπελλο είναι μέσα σας απλά αφήστετο και αυτό θα ανοίξει μόνο του. Σωστή τοποθέτηση έχουμε όταν το κύπελλο μαζί με το στέλεχος (ουρά) είναι όλο μέσα στον κόλπο. Σε μερικές γυναίκες το στέλεχος μπορεί να θέλει κόψιμο, απλά αφαιρέστε το κύπελλο και κόψτε το στέλεχος με ένα ψαλίδι.

Τώρα κάντε έναν έλεγχο με το δάκτυλο σας για το αν το κύπελλο έχει ανοίξει σωστά, δηλαδή δεν έχει κάποιο εξόγκωμα ή πτυχή. Στην συνέχεια πιάστε το κύπελλο απο το στέλεχος του και τραβήξτε το ελαφρά προς τα έξω, αν παρουσιάσει αντίσταση τότε είστε σίγουρες οτι το κύπελλο έχει τοποθετηθεί σωστά στον κόλπο σας.

Αν το χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά, μπορείτε να επιλέξετε μια μέρα που θα μείνετε σπίτι σας, ώστε με την ησυχία σας να κάνετε τις πρώτες δοκιμές. Αν χρειάστει να το λιπάνετε μπορείτε απλά να το βρέξετε με καθαρό νερό.

Εξαγωγή

Πλύντε καλά τα χέρια σας. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτίου καλό θα ήταν να καθαρίσετε τα χέρια σας με ένα αποστειρωτικό υγρό για τα χέρια. Βρείτε μια θέση που σας βολεύει. Πιέστε ελαφρά το σώμα του κυπέλλου για να εισέλθει κάποιος αέρας.

Τώρα μπορείτε να τραφήξετε αργα το κύπελλο προς τα έξω. Κρατήστε το με προσοχή και αδείαστε το περιεχόμενο στην αποχεύτεση.

Πλύνετε το κύπελλο με κρύο τρεχούμενο νερό και υγρό ουδέτερο σαπούνι, πριν από την επανατοποθέτηση. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτίου θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό.